Това каза политологът проф. Тодор Танев пред БНР. Ние помним какво

...
Това каза политологът проф. Тодор Танев пред БНР. Ние помним какво
Коментари Харесай

Проф. Тодор Танев: Не можем да чакаме политическият тестостерон у всички да спадне, за да станат по-мъдри

Това сподели политологът проф. Тодор Танев пред БНР.

 

Ние помним какво значи експертно държавно управление - това е кабинетът " Беров ". Важно е да има държавно управление, което да има политическа отговорност, тъй като единствено с експертност не се върви, както не се върви и единствено с политика, само че без експертност, не се върви напред.

 

Трябва тези двете неща да се съчетаят. Ако ще вървят на компромис, политиците първо ще минат през краткотрайното решение, което евентуално ще бъде законспирирано като някакъв тип експертното държавно управление, като се отсрочат нещата до " великата есен ", когато ще се случат едни други по-велики избори.

 

Поемането на отговорност в този момент от една обособена партия би означавало тя да пострада много, тъй като се вижда на какъв хал е страната и какво ще се случва в Народното събрание до локалните избори ". 

 

Танев посочи, че местните избори наесен ще са разковничето на обстановката.

 

Според него идващите общински избори " ще накарат договарящите да бъдат по-мъдри ".

 

" Струва ми се, че много от партийните ръководители желаят първо да спасят себе си и партиите си, а по-късно страната ", акцентира проф. Танев и добави:

" Не можем да чакаме политическият тестостерон у всички да спадне, с цел да станат по-мъдри и да има някакъв тип диалогичност ".

 

Проф. Тодор Танев изрече догадка, че вероятно експертно държавно управление в този момент би се различавало от кабинета " Беров ", тъй като политиците в този момент " са узрели за най-елементарен разговор ".

" Няма неприятно в експертното държавно управление, само че в случай че експертността е смокиновото листо за прикриване на политически хормони, това ще е насмешка ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР